Παραλία Διονυσίου Χαλκιδική

paralia dionisiou halkidikiΑγαπητέ επισκέπτη, θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στην Παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα “ΜΑΡΙΑ”. Το Διονυσίου είναι ένα ακόμα προσφυγικό χωριό του Δήμου Νέα Προποντίδας (πρώην Δήμου Μουδανιών). Οι ρίζες των κατοίκων του έρχονται από το Τσανάκαλε της Μικράς Ασίας. Πήρε το όνομά του από τα κτίσματα που υπήρχαν στην περιοχή και ανήκαν στην Ι.Μ. Διονυσίου του Αγίου Όρους.

Πρωτοπόροι γεωργοί οι κάτοικοι του, ασχολήθηκαν με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών και λουλουδιών. Το 1964 αρκετοί κάτοικοι μετά από διανομή οικοπέδων κατέβηκαν στην παραλία του χωριού όπου και έκτισαν έναν παραλιακό οικισμό με σύγχρονη ρυμοτομία. Από τότε η «Παραλία Διονυσίου» αναπτύσσεται τουριστικά εκμεταλλευόμενη την πραγματικά όμορφη και μεγάλη παραλία της, και το καλοκαίρι γεμίζει από χιλιάδες παραθεριστές ντόπιους και ξένους.

Σ’ ένα εξαιρετικό, φιλόξενο, ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον, σας καλούμε να περάσετε αξέχαστες διακοπές και ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.

διαμονή στην παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής